Baklažaan mustikamarinaadis
Baklažaan tõmbab marinaadi ruttu sisse, seega pole vaja sellel üldse lasta seista. Kui ei soovi vürtsikat toitu, siis enne tšillipipra hakkimist võta seemned välja.
Koostis
Kogused ühe väiksema baklažaani kohta.
3 sl RemedyWay „Mesi mustikatega“ (tahke)
2 küüslauguküünt
1 sl heledat oliiviõli
5 g ingverit
1 tl värskelt hakitud tšillipipart (seemnetega)
maitse järgi soola
Valmistamine
Kastme valmistamiseks sulata veevannil või madalal kuumusel mustika meesegu. Haki ingver ning pressi küüslaugupressis. Lisa meesegule nii tekkinud mahla kui pressitud ingverimassi. Pressi küüslauku küüslaugupressis. Vedelale meesegule lisa oliiviõli, tšillipipar, küüslauk ja sool. Kuumuta ahi 205 kraadini. Lõika baklažaan kettakujulisteks tükkideks ning pane küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Pool marinaadist määri ketastele kohe peale ning küpseta ahjus 4 minutit. Seejärel pööra kettad ümber ning määri peale ülejäänud marinaad. Küpseta veel 8 minutit. Sobib maitsestada värskelt hakitud tšillipipra või basiilikuga