Maiasmokkade lemmik, mis on tänu tatrajahule väga tervislik. Pidulikumal juhul valmista koogi peale šokolaadiglasuur.

Koostis

 

  • 150 g võid
  • 1 dl pruuni roosuhkrut
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 2 muna
  • 1-2 ülikupset banaani
  • 100 g tumedat 70% mõrušokolaadi
  • 1 tl vanillsuhkrut
  • 1 tl kaneeli
  • 0,5 tl soola
  • 2 dl toortatrajahu

 

Valmistamine

 

Sulata või ja lase jahtuda. Vahusta munad suhkruga õhuliseks vahuks. Lisa väheke jahtunud sulavõi ja kahvliga purustatud banaanid. Sega omavahel kuivained (jahu, kaneel, vanillsuhkur, sool ja küpsetuspulber) ning lisa koos hakitud šokolaadiga munavahu hulka. Vooderda 24 cm läbimõõduga vorm küpsetuspaberiga ja kalla tainas vormi. Küpseta eelsoojendatud 175-kraadises ahjus 30-40 minutit või kuni sissetorgatud tikk jääb kuivaks.

Retsept N. Vahtramaa, L. Virkus, A. Mihkelsoo raamatust „Tatratoidud – pilafist šokolaadikoogini“