Aasia köögist inspireeritud mustika meesegukaste sobib ideaalselt forelli või lõhega, kuid on maitsev ka muu kalaga. Sojakastme asemel võib kasutada ka gluteenivabat tamarit, kuid siis võiks kastmele rohkem soola lisada. Kastet võib kasutada ka grillimisel või ahjus küpsetamisel, kuid siis tuleb kaste lisada lõpus, et mesi ära ei kõrbeks.

Koostis

Kogused kahe 200-grammise forellifilee kohta.
2 sl RemedyWay „Mesi mustikatega“ (tahke)
15 g ingverit
3 sl sojakastet
3 tl riisiäädikat
1,5 sl heledat oliiviõli
maitse järgi soola

 

Valmistamine

Kastme valmistamiseks sulata veevannil või madalal kuumusel mustika meesegu. Haki ingver ning pressi küüslaugupressis. Meesegule lisa nii tekkinud mahla kui pressitud ingverimassi. Vedelale meesegule lisa juurde sojakaste, riisiäädikas, 0,5 sl oliiviõli, sool ning sega hoolikalt. Kala praadimiseks aja pann kuumaks 1 sl oliiviõliga. Prae kala nahk allpool esmalt 5 minutit ja seejärel teiselt poolt 4-5 minutit. Lisa kaste ning prae veel poolteist minutit. Kui kastet pannil liiga kaua praadida, siis hakkab mesi kõrbema. Sobib maitsestada peterselli, laimi ja/või sidruniga.