RemedyWay ja toortatratoodete hea sõber Piret ning tema õde saatsid meile oma kabatšokipannkookide retsepti. Ave-Pirjo pani põlvest-põlve edasiantavasse retsepti nisujahu asemel toortatrajahu, saatis sell ühe raadiojaama hommikusöögi-mängule, võitis auhinna ja sai toitumisnõustajalt kiita! Soovi korral võib kasutada viis korda kiudainerikkamat toortatra tumejahu, kui ei pelga pannkookide tumepruunikat värvust.

Koostis

 

  • 2 keskmise suurusega kabatšokki (suvikõrvitsat)
  • 4-5 spl  toortatrajahu (või  toortatra tumejahu)
  • 2 muna
  • maitse järgi soola, musta pipart
  • Küpsetamiseks oliiviõli või taluvõid
  • Kaste serveerimiseks 200g hapukoort ja 1-2 küüslauguküünt

 

Valmistamine

 

Riivi kabatšokid koos koorega. Nõruta veidi sõelal ja pressi mahl välja, muidu jääb tainas liiga vesine. Sega sisse munad, toortatrajahu. Vajadusel lisa segule väheke jahu juurde, et jääks ikka tainane mitte vesine. Lisa maitse järgi soola, musta pipart. Prae pannil keskmisel kuumusel, et pannkoogid jõuaksid kenasti läbi küpseda. Serveeri hapukoorega, mille sisse on purustatud 1-2 küüslauguküünt.