Lihtne ja hea viis kuidas toortatrast putru teha. Mugav valmistada ka reisil ja matkal.

Koostis

1 dl toortatra peentang
1 sl külmpressoliivõli
soola
pool tuunikala- või lõhekonservi

 

Valmistamine

Taldrikusse panna toortatra peentang ja valada peale keev vesi nii, et seda oleks umbes kahe sõrme laiuselt üle toortatra pinna, lisada maitse järgi soola, oliiviõli või võid. Katta pott ümberringi hästi soojalt (käterätt) ja lasta seista valmimiseni (30-60 minutit või jahtumiseni).
Koos keeva veega võib potti lisada ka kala- või lihapuljongi kuubiku.
Pudru valmimisel lisada toortatrale umbes pool tuunikala või lõhe naturaalset konservi (vajalik aju tööks).

 

Toime ja soovitused

Antud tatratoitu on lihtne kasutada, kui pole toidupliiti, on vaid vee keetmise võimalus, näiteks reisil, pikka maad autoga sõitjatel, töökohas jne. Samas on tegu toitva ja tervisliku roaga.