Ploomi-õunakook toortatrajahuga
Koostis
2 muna
100 g heledat muscovado suhkrut
200 g 10% hapukoort
2 dl toortatrajahu
1 tl kaneeli
1 tl küpsetuspulbrit
2 keskmist õuna
300 g tumedaid ploome
2 tl suhkrut
tuhksuhkrut
Valmistamine
Puhasta ja tükelda õunad, lõika ploomid pooleks ja eemalda kivid. Sega tatrajahu hulka kaneel ja küpsetuspulber. Vahusta munad suhkruga heledaks vahuks, lisa hapukoor ja jahusegu. Lisa taignasse kergelt segades õunatükid. Kalla tainas võiga määritud 24cm läbimõõduga vormi, lao peale ploomid, puista üle suhkruga. Küpseta 190 kraadi juures 25 minutit, kuni kook on valmis. Jahutnud kook puista kaunistuseks üle tuhksuhkruga ja lõika 8 tükiks.
Toidu valmistas: Marika Puhm
Foto: Raivo Tiikmaa