Koostis

1 keskmine kartul
1/2 paprikat
1 pirn
140 g toortatart
hakitud tilli
soola, pipart
2 muna
6 sl hapukoort

 

Valmistamine

Mõõda tatar ja 280 ml vett suletava kaanega potti, lisa sool ja lase kõrgel temperatuuril kiiresti (3–5 minuti jooksul) keemiseni, vähenda kuumust ning jäta vaikselt keema u 5 minutiks, siis lülita pliit välja ja jäta pliidile 15–20 minutiks valmima, et auruks välja liigne vedelik poti põhjast. Keemise ajal ära tõsta poti kaant ega sega putru. Samal ajal keeda kartul ja munad, jahuta. Haki kartul, paprika ja pirn väikesteks kuubikuteks. Sega juurde tatar, lisa hakitud till, maitsesta soola ja pipraga. Serveerimisel pane igale portsjonile pool riivitud muna ja 1,5 sl hapukoort (soovi korral võid hapukoore salatisse segada).

Toidu valmistas: Marika Puhm
Foto: Raivo Tiikmaa

www.figuurisobrad.ee