Tatrarisotto
Tervislik ja vähekaloriline tatrarisotto röstitud peediga. Retseptis on ühendatud maitsvaks koosluseks kaks väärtuslikku toitainet.
Koostis
550 g üleöö leotatud tatratangu
5 punapeeti
2 suurt sibulat
5 küüslaugu küünt
1 liiter köögiviljapuljongit
oliiviõli
2 spl võid
sool
pipar
0,25 tl tüümiani
0,5 tl kuivatatud oreganot
7-8 suurt lehte basiilikut
Valmistamine
Koorida peedid ja lõigata sektoriteks, maitsestada õli, tüümiani ning oreganoga. Küpsetada ahjus 200 kraadi juures umbes tund aega ( vahepeal segada). Hakkida 2 sibulat ja 5 küüslaugu küünt. Sulatada või ja praadida selles sibulat ja küüslauku. Lisada maitseained ja 550 grammi üleöö leotatud tatart. Praadida umbes 3 minutit ja seejärel lisada järk –järgult 1 liiter puljongit. Valmistada nagu risottot. Tükeldada punapeet ja värske basiilik ning segada tatraga.
Toime ja soovitused
Tatar on meie kehadele kergesti vastuvõetav ja omastatav, ega põhjusta raskustunnet pärast söömist ega seedeprobleeme. Teisest küljest on see äärmiselt rikas mikroelementide, B-grupi vitamiinide ja asendamatute aminohapete poolest. Tänu tatra erilistele omadustele on sellega võimalik oma tervist kaitsta ning võidelda erinevate hädade vastu. Punane peet varustab organismi koobaltiga, suurendab hemoglobiinitaset veres, tugevdab ja aktiveerib immuunsüsteemi, peatab vähi arengut, peatab uute metastaaside arengut, varustab organismi vähki hävitavate fermentidega ja parandab rakkudes tekkinud kahjustused.