- Netokaal: 100 G
- Brutokaal: 105 G
- Tarneaeg (päevades): 5
- Tootja: RemedyWay OÜ
- Säilivusaeg: 24 Kuud
- Säilitamisniiskus: <75 %
- Säilitamistingimused: Säilitada kuivas ja jahedas
- Riik: Eesti
Kuidas suir mesilastarus valmib.
Mesilased riisuvad taimedelt õietolmu jalgadega kokku ja suunavad suhu. Suus niisutavad õietolmu mee ja süljega, lisades fermente, baktereid ja teisi aineid õietolmu rikastamiseks ning tema suiraks ümbertöötlemise protsessi käivitamiseks, talveks konserveerimiseks. Tekkinud graanulid tuuakse tarru, paigutatakse kärjekannu ja pressitakse kokku, kõrvaldades nii liigse õhu. Ühte kannukesse mahub 18 õietolmu graanulit, mis on korjatud erinevatelt taimedelt erineval ajal. See võimaldab saada väga rikkaliku koostisega suira. Kannukesse lisavad mesilased täiendavalt bioaktiivseid aineid. Kui kannuke on 2/3 täis, siis pannakse peale mett ja lõpus kaanetatakse kannuke kinni. Kannukeses olevas segus käivituvad keerulised biokeemilised protsessid. Segus arenevad mikroorganismid ja bakterid. Protsessi normaalseks kulgemiseks hoitakse temperatuur 35 ŗC juures, tagatakse kõrge niiskus, taru hoitakse eriti valvsalt steriilne. Õietolmu terad paisuvad, nende kestad katkevad, osaliselt lahustuvad, õietolmukese sisus käivitub vitamiinide, kasvuhormoonide, antibiootikumide ja teiste bioaktiivsete ainete süntees nagu tavalise tera idanemise puhul. Vajalikus faasis see protsess seiskub. Protsess kestab 2 nädalat ja lõpus tekib vajalike omadustega suir. Protsessi lõpus hoogustub käärimine (toimuvat vahel nimetatakse ka õietolmu sileerimiseks), suureneb bakterite poolt toodetava piimhappe hulk, suir steriliseeritakse.
Kuna suir on mesilaste poolt fermenteeritud õietolm, siis on see sobiv kasutamisseks ka allergikutele, aga tasub olla ettevaatlik.