Lihtne toortatrasalat, sobib hästi sooja sõõgi kõrvale või töölt-koolist koju tulles.

Koostis

3 dl toortatart
200 g konservmaisi,
150 g tuunikala vees (koos veega)
100 g juustukuubikuid
2 keedupeeti
soola
pipart
1 sl külmpress oliivõli

 

Valmistamine

Toortatra pehmendamiseks on vaja leotada tatart enne kasutamist 5 tundi külmas vees. Pehmendatud tootatrale lisa kõik ülejäänud koostisosad ja maitsesta vastavalt maitsele.

 

Toime ja soovitused

Tegemist on lihtsa tervisliku toortatrasalatiga, mis annab teile võimaluse katsetamaks ka teiste komponentidega. Retsept on pärit ajakirja “Pere ja Kodu” 1997. a. ilmunud lisast “Pereköök”, mis oli tudengisöökide eri. Seda salatit sõid toona kosutuseks tudengid peale väsitavat koolipäeva.