26.01.2024 ostis Wiru Mill OÜ RemedyWaylt toortatraküpsetiste ja meesegude tootmise, e-poe ja kodulehe.
Alates juunist 2023 majandas Wiru Mill juba tatra töötlemise poolega ehk tangude ja jahudega seonduva osaga.
Wiru Milli tunnuslause Eestis on „Tatar-tark valik“ ja välisturgudel „Natural-Organic-Glutenfree“. Selle taga on samuti pereettevõte: Avinurmes mahevilja ja mahelihaveiseid kasvatavad Mai Tooming ja Risto Tamme.
Uuele omanikule üleminekuga jääb samaks toodete kvaliteet, kaubamärgid REMEDYWAY ja TÄKUMETSA, etiketi kujundus; tarned jaekettidesse.
100% gluteenivaba tootmine ja pakendamine toimub samades Täkumetsa Tatravabriku
ruumides ja tehnoloogiaga.
Wiru Mill hoiab au sees ja järgib RemedyWay seniseid tootmispõhimõtteid:
– Tervislik ja maitsev
– Gluteenivaba
– Maheda tooraine maksimaalne kasutamine
– Säilitus- ja värvainete vaba
– Võimalikult palju kodumaist toorainet
– Õli kasutamisel ainult külmpress oliiviõli (päevalilleküpsistes päevalilleõli)
– Küpsetistes tavasuhkru asemel mesi või mahe roosuhkur
– Jahuainena ainult mahe toortatrajahu
– Minimaalselt vajalik toidu kuumutamine, et säiliksid vitamiinid
– Tervendavate toiduainete lisamine valmistoidule (funktsionaale toit)
Wiru Mill plaanib arendada uusi, tervislikke ja põnevaid tooteid toortatrast ning jätkata teavitustööd tangude kuninganna kasulikkusest ja kasutusvõimalustest.