26.01.2024 ostis Wiru Mill OÜ RemedyWaylt toortatraküpsetiste ja meesegude tootmise, e-poe ja kodulehe.

Alates juunist 2023 majandas Wiru Mill juba tatra töötlemise poolega ehk tangude ja jahudega seonduva osaga.

Wiru Milli tunnuslause Eestis on „Tatar-tark valik“ ja välisturgudel „Natural-Organic-Glutenfree“. Selle taga on samuti pereettevõte: Avinurmes mahevilja ja mahelihaveiseid kasvatavad Mai Tooming ja Risto Tamme.

Uuele omanikule üleminekuga jääb samaks toodete kvaliteet, kaubamärgid REMEDYWAY ja TÄKUMETSA, etiketi kujundus; tarned jaekettidesse.

100% gluteenivaba tootmine ja pakendamine toimub samades Täkumetsa Tatravabriku

ruumides ja tehnoloogiaga.

Wiru Mill hoiab au sees ja järgib RemedyWay seniseid tootmispõhimõtteid:

– Tervislik ja maitsev

– Gluteenivaba

– Maheda tooraine maksimaalne kasutamine

– Säilitus- ja värvainete vaba

– Võimalikult palju kodumaist toorainet

– Õli kasutamisel ainult külmpress oliiviõli (päevalilleküpsistes päevalilleõli)

– Küpsetistes tavasuhkru asemel mesi või mahe roosuhkur

– Jahuainena ainult mahe toortatrajahu

– Minimaalselt vajalik toidu kuumutamine, et säiliksid vitamiinid

– Tervendavate toiduainete lisamine valmistoidule (funktsionaale toit)

Wiru Mill plaanib arendada uusi, tervislikke ja põnevaid tooteid toortatrast ning jätkata teavitustööd tangude kuninganna kasulikkusest ja kasutusvõimalustest.